Dierenkliniek Herten

Dierenkliniek Herten, geleid door Dierenarts Kristine Geertsen, biedt uitgebreide zorg voor uw gezelschapsdieren. De kliniek, gevestigd aan de Rijksweg 34 te Herten, is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A73 en biedt voldoende parkeergelegenheid. Met ruim 20 jaar ervaring, heeft Geertsen de kliniek in 2011 opgericht. Zij en haar team bieden diverse diensten aan zoals inentingen, chippen, operaties, en onderzoeken. De kliniek legt een sterke nadruk op voeding en gedrag van dieren, en biedt hier ook begeleiding in. De openingstijden zijn flexibel, en voor spoedgevallen is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar via +31-655-537-269. De kliniek verwelkomt u en uw huisdieren graag.

Indien wij onze openingstijden tijdelijk wijzigen (bv vanwege nascholing of feestdagen), vindt u deze wijzigingen ruim van tevoren op deze plaatsIndien wij onze openingstijden tijdelijk wijzigen (bv vanwege nascholing of feestdagen), vindt u deze wijzigingen ruim van tevoren op deze plaats. Indien wij onze openingstijden tijdelijk wijzigen (bv vanwege nascholing of feestdagen), vindt u deze wijzigingen ruim van tevoren op deze plaats. Wij behandelen gezelschapsdieren. Om te zorgen dat u niet hoeft te wachten in een volle wachtruimte werken wij alléén op afspraak.

Onze locatie ligt aan de Rijksweg te Herten vlak bij afslag 21 (Linne) van de A73, dus vanuit de omgeving makkelijk bereikbaar. U parkeert gratis op ons eigen terrein, met invalidenparkeervak.

Onze milieubewuste praktijk onderscheidt zich onder andere door bijzondere voorzieningen zoals katvriendelijkheid en rolstoeltoegankelijkheid.

Kijk voor actuele weetjes, bijvoorbeeld over inenten en titerbepaling, bij leuk om te weten en bij kortingsacties voor onze kortingsacties.

U bereikt ons via: +31-655-537-269 voor het maken van afspraken en het bestellen van voer en medicijnen.
openingstijden; maandag en woensdag t/m vrijdag: 8.30 uur – 18.30 uur, dinsdag van 8.30 uur-13.00 uur. Deze kunnen wijzigen vanwege Feestdagen, nascholing en in vakanties (zie hier onder). Op donderdagmiddag is alleen de balie open.

Klik hier voor onze maatregelen betreffende het Covid-19 coronavirus.
Door omstandigheden zijn wij op maandag 28 maart gesloten en op vrijdag 1 april open van half 9 tot 13.00 uur.

Voor SPOEDGEVALLEN en problemen die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten, zijn wij natuurlijk 24 uur per dag bereikbaar. Ook in periodes met aangepaste openingstijden. Ook hiervoor belt u: +31-655-537-269.

Wij begroeten u graag met uw huisdier(en)!

Dierenarts Kristine Geertsen

Ruim 20 jaar geleden kwam ik als afgestudeerd dierenarts (met genoegen) van de universiteit Utrecht. Ik kon gelukkig vrijwel meteen aan de slag in mijn droomberoep. Na enige jaren in verschillende praktijken in de Randstad te hebben gewerkt, verhuisde ik in 2005 naar het mooie Noord-Limburg. Ook hier werkte ik in verschillende praktijken in onder andere Reuver en Swalmen. Ik heb nooit spijt gehad van mijn beroepskeuze, in mijn ogen is het echt het leukste beroep dat er is.

Toch was ik toe aan een nieuwe uitdaging; het starten van een eigen Dierenkliniek. In 2011 kon ik deze wens gestalte geven in de vorm van Dierenkliniek Herten.

Op de homepage ziet u mijn hond Diesel bij de opening van de praktijk. Inmiddels is ze 13 jaar en heel erg grijs geworden zoals u hiernaast kunt zien. Sinds juni 2018 heeft Diesel er een “zusje” bij; Stitch. Met z’n drieën genieten we, ondanks Diesels hoge leeftijd, van lange wandelingen.

Ook zing ik graag in groepsverband, sinds een aantal jaren is dat in de vocal group Hidden Voices in Herten.

Assistente Deborah Hesen

Deborah is gediplomeerd paraveterinair, ze kan en mag daarom veel meer dan een gewone assistente. Zij doet aan speuren met haar hond Boris en suppen (ja met Boris op de plank). Ook zij zingt graag.

Wij heten u graag van harte welkom met uw dier(en)!

Waar kunt u ons vinden?

Wij zijn gevestigd aan de Rijksweg 34 te Herten. Dat is nog geen 200 meter van de afslag “Linne” van de A73.
Parkeren is ook geen enkel probleem. Naast de invalidenparkeerplaats biedt onze parkeerplaats plaats aan meer dan 10 auto’s. Al zullen er nooit zo veel auto’s staan, omdat we op afspraak werken.

Wat kunt u van ons verwachten?

Als ultramoderne dierenkliniek voor gezelschapsdieren kunt u bij ons terecht voor; inentingen, chippen, onderzoek, operaties, medicijnen, middelen tegen vlooien, wormen etc. Om onder de meest veilige omstandigheden te kunnen opereren hebben wij moderne bewakingsapparatuur en gasnarcose. Ook uitgebreid onderzoek gebeurt in de kliniek zelf o.a.; hypermoderne digitale röntgen, (wij maken ook officiële HD en ED foto’s voor de Raad van Beheer), hartfilmpjes, bloeddrukmeting, echo, bloed- en urineonderzoek. Hierdoor zijn uitslagen snel bekend en kan ook sneller de juiste behandeling starten.

Voeding voor gezelschapsdieren is één van onze extra aandachtsgebieden. Daarom is naast speciale onderhoudsvoeding, ook een groot assortiment dieetvoeding voor uw dieren aanwezig. Niet alleen voor honden en katten, maar ook voor fretten, konijnen, cavia’s en kleine en grote papegaaien. Steeds meer problemen en ziektes van deze dieren zijn te behandelen met speciale voeding. Daardoor zijn steeds vaker minder en in sommige gevallen zelfs geen medicijnen meer nodig.

Ook gedrag heeft onze extra aandacht. Natuurlijk vertoond een dier soms echt afwijkend gedrag dat problemen geeft. Vaak echter is ongewenst gedrag voor het dier zelf eigenlijk heel normaal. Meer begrip daarvoor door een eigenaar helpt vaak al heel veel om het probleem op te kunnen lossen. Wij helpen u graag, ook met dit soort problemen. Indien nodig in samenwerking met een gedragstherapeut voor dieren. Onze dierenarts is sinds de oprichting in juni 2015 lid van de Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NVWG).

Welke dieren behandelen wij?

Ondanks dat onze dierenarts ruimschoots is opgeleid om alle diersoorten te behandelen, hebben wij er voor gekozen om alleen gezelschapsdieren te behandelen. Dat zijn behalve honden en katten bijvoorbeeld fretten, konijnen, papegaaien en zangvogels, cavia’s en kleine knaagdieren.

Deze keuze is gemaakt om de kennis en kunde op een zo hoog mogelijk peil te kunnen houden. De diergeneeskunde omvat enorm veel en verandert erg snel. De dierenarts is tenslotte niet alleen de huisarts van uw dier, maar ook de chirurg, de radioloog, de internist en nog veel meer. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om voor alle diersoorten alle nieuwe onderzoeks- en behandelmogelijkheden bij te houden.

Als u een paar kippen of kleine herkauwers heeft, helpen wij u ook graag. Voor bedrijfsmatig gehouden dieren en paarden verwijzen wij u graag door naar een collega.

Ons kennisniveau houden wij, dierenarts en paraveterinair (assistente), op het peil van de nieuwste ontwikkelingen door het steeds blijven volgen van congressen en nascholingen in binnen en buitenland.

Plaats een reactie